Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Dövme Yaptırma Düşüncesi

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,600
2,117
113
şeriat sabittir kurallar bellidir esneme adam kayırma mümkün olmadığı için getirmiyorlar zatem
Dünya üzerinde uygulanan şeriat sistemlerinin birbiriyle zıt gelen bazı içtihatları, yorumlamaları vardır. Biraz araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın. Toplumsal ve bireysel hayatı etkileyen içtihatların farklılığından bahsediyorum. Cezai yaptırımlar vs.....

Furkan8077

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,024
219
63
Dünya üzerinde uygulanan şeriat sistemlerinin birbiriyle zıt gelen bazı içtihatları, yorumlamaları vardır. Biraz araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın. Toplumsal ve bireysel hayatı etkilen içtihatların farklılığından bahsediyorum. Cezai yaptırımlar vs.....
anladım

Alican57

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
999
699
113
Tam yerine konu açmışın kirve, öyle bi toplum’da yaşıyoruz ki yani, kumar oynayan zina yapan namaz kılmayan adam gelip maalesef dövme şöyle böyle diyor, sen gönlünden ne geçiyorsa onu yaşa onu yap, kimse ne der diye yaşama bi arkadaş tavsiyesi, mezara götüreceğin tek şey dövmen’dir günah’sa senin’dir sadece ve sadece🤝

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,600
2,117
113
Bence bir toplumda isteyen inansın isteyen inanmasın ama birileri inanmıyor diye de, kendi inanıp yaşadıkları gibi yaşamalarına zorlanmasın. Şeriat sistemlerinde de böyle birşey yok maalesef. Ben dine inanmıyorum ve insan icadı olduklarını düşünüyorum dediğin vakit b.ku yedin :) O yüzden bir toplum laik sisteme göre yönetilmeli, ianançlara eşit mesafede kalmalı. En doğrusu bu. Kimse başkasının hayat görüşüne göre yaşamak zorunda değil

Son düzenleme: